آقاي دكتر حقيقت دوست ،چگونه شد كه مسئوليت دانشگاه بناب را پذيرفتيد در حاليكه اولين دانشگاه دولتي در بناب قطعاً مشكلات خاصي در مسير راه خود خواهد داشت تا راه هموار گردد:
به نام خدا ، ضمن تقدير و تشكر از شما عزيزان كه ترتيب اين نشست خبري را داده ايد . در پاسخ به سوال شما، با نگاه به پيشينه آموزش عالي و آموزش و پرورش شهرستان بناب مستحضريد كه شهر بناب در آموزش و پرورش جزو اولين هاي منطقه بوده ولي در قبل از انقلاب سهمي درآموزش عالي متأسفانه نداشته است . امروزه به بركت نظام مقدس جمهوري اسلامي ، آموزش عالي در كشور توسعه يافته و شهر بناب جزو 5 شهرستان از 34 شهر استان آذربايجان شرقي است كه داراي مركز آموزش عالي دولتي است . يكي از انگيزه هايي كه در واقع باعث شد بنده جهت خدمت در دانشگاه بناب حضور پيدا كنم اين بود كه وجود يك دانشگاه دولتي در يك شهر به نحوي مي تواند سهم زيادي در توسعه شهرستان ايفا كند لذا چون بنده بزرگ شده و تحصيل كرده شهر بناب بودم و از بطن مردم اين شهر به درجات علمي رسيده ام لذا ضروري بود نقش و سهم خودم را براي توسعه دانشگاه انجام دهم. بنده در دوران تحصيل چه در داخل و چه درخارج از كشور از نزديك از وضعيت دانشگاهها باخبر شده ام و به چگونگي توسعه آموزش عالي در كشور آگاهي دارم و با توجه به اينكه در تمام دوران زندگيم آرزو داشتم كه يك دانشگاه در سطح خوب در شهر بناب داشته باشيم و تحصيل كردگان بنابي امكان خدمت در شهر خودشان را داشته باشند و آنهايي كه علاقمند به تحصيل در رشته هاي مختلف در شهر خود و در كنار خانواده هستند بتوانند بدون اينكه از خانواده دور باشند كه مشكلات خاص خودش را دارد تحصيل كنند، لذا قبول مسئوليت دانشگاه با همه مشكلاتي كه در سر راه خودش دارد را پذيرفتم و تا لحظه اي كه در دانشگاه حضور دارم سعي خواهم كرد قسمتي از اين مشكلات را براي دانشگاه با كمك همكارانم و مردم شهر بناب كه همواره مارا تشويق بكار نموده اند و خستگي ما را با صحبتهاي گرم خود رفع كرده اند را برطرف نمايم.
آقای دکتر به نظر شما نقش مردم بناب چگونه میتواند در پیشرفت دانشگاه دولتی بناب موثر باشد؟
بنده با مردم اين شهر زندگي كرده ام و سالهاي متمادي ارتباط زيادي با فرهنگيان ، بازاريان و تحصيل كردگان داشته ام و زمان قبول اين مسئوليت به حمايتهاي مردم اميدوار بودم و واقعاًٌ هم انتظار ما بجا بود چون از وقتي كه بنده اين مسئوليت را قبول كرده ام واقعاً مردم ، پيشكسوتان ، معتمدين ، بازاريان ، دوستان و همكلاسي ها كه دوراني را دردبيرستان و دانشگاه با هم بوده ايم از بنده حمايت كرده اند و تشويق كرده اند لذا مردم ما واقعاً به توسعه دانشگاه علاقمند هستند و اين يك امتياز بالايي است . مردم بناب به ارتقاء شهرشان حساس هستند و بناب يكي از شهرهاي نادري است كه مردم به ارتقاء شهر در زمينه هاي مختلف از جمله در عرصه اقتصادي و صنعتي و بويژه آموزش عالي معتقدند و علاقمندي زيادي به توسعه دانشگاه دارند و ما را به هرنحو كمك كرده اند من فقط خواهشي كه از مردم دارم اين است كه مردم در ارتباط مستقيم با مسئولين باشند و عملكرد دانشگاه را از زبان مسئول بشنوند چون در شهرمان به دليل حساسيت زياد بعضي ها شايد مطالب غير واقع به اطلاع مردم برسانند لذا انتظارم اين است كه هر شهروندي كه بخواهد ارتباط برقرار كند و از نزديك صحبتهاي ما را بشنود ، من آمادگي توضيح دادن به هر سوال اين عزيزان را در هر محفل و مجلسي را دارم و حاضرم اهداف ، برنامه ها ، ايده ها و برنامه هاي دانشگاه را تشريح نمايم و خواهشم اين است كه از قبول شايعات غير واقع كه بعضاً مانعي در جهت فعاليتهاي مسئولين مي باشند، پرهيز نمايند.
آقای دکتر اساسی ترین مشکل حال حاضر دانشگاه چیست؟
سوال خوبي فرموديد ، من اينها را مشكل نمي بينم، ببينيد يك كودك وقتي بخواهد رشد كند و سرپا بايستد و بزرگ شود اين مشكل نيست بلكه اينها در واقع رشد و توسعه است لذا ما در دانشگاهمان مشكل حادي نداريم ولي جهت رسيدن به يك وضعيت پايدار در مقايسه با ديگر دانشگاههايي كه هم سن هستند با دانشگاه ما و تلاشهايي كه مسئولين انجام داده اند وضعيت خوبي داريم البته در مقايسه با دانشگاههاي مادر و توسعه يافته، بله راه طولاني داريم وهمه بايد دست به دست هم دهيم جهت رسيدن به جايگاه اصلي دانشگاه بناب كه به توسعه همه جانبه برسيم لذا من از همه همكارانم در ارائه برنامه هايشان براي پيشبرد اهداف دانشگاه تشكر مي نمايم .
آقای دکتر اگر قرار باشد از یک نفر در رابطه با مسائل و مشکلات دانشگاه تشکر کنید از چه کسی تشکر میکنید؟
بنده موظفم از همه همكارنم در مجموعه داخل دانشگاه تشكر كنم ، از مسئولين شهرستان و همچنين از مسئولين وزارتي كه تا به امروز از كمك هاي بي دريغ آنها استفاده كرده ايم و واقعاً از جان و دل ما را حمايت كرده اند تشكر كنم ، لذا آن نفر مجموعه همه همكاران مي باشد.
آقای دکتر وضعیت پرسنل دانشگاه چگونه است؟
وقتی ما دانشگاه بناب را مقایسه میکنیم وضعیت استاندارد را تا حدودی رعایت کرده ایم.ما در خصوص استاد و کارمندنرم هایی را از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری داریم مثلا 18 به 1 بایداستاد باشد یعنی 18 دانشجو باید یک استاد داشته باشد.همچنین برای 50 دانشجو یک همکار اداری . در خصوص استاد یک مقدار مشکلات داریم چون دانشگاه نوپا هست رشته ها هر روز اضافه می شوند لذا سریعاً باید هرم هیئت علمی را رشد و توسعه بدهیم و در خصوص همکاران اداری به نظر بنده اگر رشد تدریجی باشد بهتر است لذا در این خصوص هم با وجود اینکه کمبود داریم واحد های دانشگاهی هنوز ایجاد نشده است چارت دانشگاهی وقتی به طور کامل اجرا بشود حتما نیرو های اداري هم جذب و تکمیل می شوند.
آقای دکتر آیا دانشگاه بناب در این مدت کوتاه تصدی ریاست شما در زمینه فعالیتهای فرهنگی و پژوهشی برنامه ای داشته است؟
یکی از دغدغه هایی که ما در کشور داریم و مورد تاکید مقام معظم رهبری هم می باشد و دغدغه مسئولین هست در واقع ارتقای فرهنگی و توسعه فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه ها میباشد. از زمان مسئوليت، بنده سعی کرده ام در جهت برنامه های چشم انداز 20ساله که مورد تایید و تاکید مقام معظم رهبری است و در جهت برنامه 5 ساله که در واقع در حال اجرا هست و همچنین برنامه های وزارتی که وزیر محترم علوم به مجلس تقدیم کردند، حركت كنم لذا مسایل فرهنگی دغدغه اصلي ماست و باید مسایل فرهنگی در اولویت قرار بگیرد تا بتوانیم مشکلات فرهنگی که بعضاً برای ما ایجاد می شود به کمک این فعالیتها رفع گردد و به نظر بنده پایه تمام فعالیتها از فرهنگ شروع می شود. لذا از وقتی که در این دانشگاه بوده ایم بیش از 120 مورد فعالیت فرهنگی را در پرتال وزارت علوم ثبت کرده ایم در خصوص ایجاد مدیریت فرهنگی، در خصوص ایجاد خانه فرهنگ، در خصوص ایجاد دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و برنامه های متنوع دیگری که میتوان بخشی از آن را در نشریه هایی که از طرف معاونت فرهنگی ارائه می شود دید. در خصوص برنا مه های پژوهشی برنامه های گسترده اي انجام گرفته ، در خصوص ارتباط با صنعت مصمم هستیم که انشالله ارتباط با صنعت را با توجه به پتانسیلی که شهر بناب در زمینه صنعت دارد توسعه بدهیم. درتشویق و ترغیب همکاران به پژوهش و تسریع پروژه ها در قالب کارهای پژوهشی مصمم هستیم.در ارتباط با برگزاری کنفرانسها ما برای اولین بار در سال 90 کنفرانس بین المللی هندسه و توپولوژي را در دانشگاه برگزار کردیم. مجدداً در سال 91 کنفرانس بین المللی دیگری را با عنوان تاريخ علم رياضي برگزار کردیم که حتی در سطح ملی مورد قبول همه پژوهشگران و ناظران وزارتی بود. درخصوص ايجاد مركز رشد دانشگاه بناب اقدامات خوبي انجام شده است و در خصوص تجهیز آزمایشگاهها برنامه زيادي صورت گرفته است.دانشگاه بناب جزو 4 دانشگاه در خصوص پژوهش هاي ليزري شناخته شده ودر خصوص 2 طرح با وزارت علوم مشاركت داريم.
در پايان اگر صحبتي داريد بفرماييد ؟
تشكر از همكاران و شما كه فرصتي در اختيار بنده گذاشتيد ، اگر هزار بار هم از من سؤال شود باز تشكر از همكاران ، مديران ، معاونت ها و دانشجويان كه با كمي و كاستي ها با ما هستند و اميدوارم با كمك همديگر جهت توسعه آموزش عالي در ميهن عزيزمان گام برداريم و از همه دوستان كه ما را تحمل كرده اند تشكر و قدرداني مي كنم.